Irc Forumları - Mirc ve Irc Topluluğunun Buluştuğu Tek Adres  

 

Go Back   Irc Forumları - Mirc ve Irc Topluluğunun Buluştuğu Tek Adres > Help Dünyası > Help Departmanlarından Son Haberler

Help Departmanlarından Son Haberler Bu bölümde sunucuların help departmanlarına ait haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

User Tag List

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-28-2021, 09:18 AM   #1
Moderator
 
ÖzLem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2021
Bulunduğu yer:
Mesajlar: 341
Konular: 305
Cinsiyet:
İlişki Durumu:
Şehir:
Alınan Beğeni: 22
Post HeLp Sınav Sorusu

Soru 1 : Kanalımda en son banı atan kişiyi, notify listeme eklemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Cevap 1 : Kanalda en atılan ban, kanalın ban listesinde birinci sırada ki bandır.($ibl(#kanal,1)) Cevap; //notify $gettok($ibl(#kanal,1).by,1,33)

Soru 2 : Kanalımda ilk banı atan kişiyi, watch listeme eklemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Cevap 2 : //watch + $+ $gettok($ibl(#last,$ibl(#last,0)).by,1,33)

Soru 3 : UnyE nicki ile aynı bulunduğumuz kanalları, ajoin listeme nasıl eklerim ?
Cevap 3 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $comchan(UnyE,0) { ns ajoin add $comchan(UnyE,%İRCdForumu) inc %İRCdForumu }

Soru 4 : Help kanalında bulununan yetkili (+o) kişilerin, help kanalında konuşmadıkları zamanlarını nasıl öğrenebilirim ?
Cevap 4 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $nick(#help,0,o) { echo -a $nick(#help,%İRCdForumu,o) nickinin #help kanalında konuşmadığı süresi ; $nick(#help,%İRCdForumu,o).idle dir. inc %İRCdForumu }

Soru 5 : Notify listemin hepsini nasıl silerim ?
Cevap 5 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $notify(0) { notify -r $notify(%İRCdForumu) } inc %İRCdForumu

Soru 6 : Kanalımın exception listesinde, 10. sırda bulunan maskın ne zaman atıldığını nasıl öğrenebilirim ?
Cevap 6 : //echo -a $iel(#kanal,10).date

Soru 7 : #eğitim kanalında bulunan tüm invexleri (+I), #help kanalına nasıl aktarabilirim ?
Cevap 7 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $iil(#e***240;itim,0) { mode #help +I $iil(#e***240;itim,%İRCdForumu) inc %İRCdForumu }

Soru 8 : Mouse kullanmadan, Kanalın nick listesinde bulunan bir nicki nasıl seçerim ?
Cevap 8 : /sline #kanal nick

Soru 9 : Kanalımın nick listesinden mouse ile seçtiğim nicklere, kanalımda voice nasıl verebilirim ?
Cevap 9 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $snick(#kanal,0) { mode #last +v $snick(#kanal,%İRCdForumu) inc %İRCdForumu }

Soru 10 : +o kipini almamış 3. kullanıcıya, kanalımda +o kipini nasıl verebilirim ?
Cevap 10 : //mode #kanal +o $nopnick(#kanal,3)

Soru 11 : İRCdForumu nicki ile diğer ortak olduğumuz kanallarda olan kullanıcıların, kanalıma girişlerine engellemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Cevap 11 : //var %a 1 while %a <= $comchan(İRCdForumu,0) { mode #kanal +b ~c: $+ $comchan(İRCdForumu,%a) inc %a }

Soru 12 : Notify listemin birinci sırasında bulunan kullanıcın, bana ping atmasını istemiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Cevap 12 : //ignore -t $notify(1)

Soru 13 : Kanalımın Nick listesinde seçmiş olduğum nicklerden, 3. sırada olanını ignore etmek istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Cevap 13 : //ignore $snick(#kanal,3)

Soru 14 : Kanalımda bulunan halfop nicklerinin hepsine exceptions nasıl verebilirim ?
Cevap 14 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $nick(#kanal,0,h) { mode #kanal +e $nick(#kanal,%İRCdForumu,h) inc %İRCdForumu }

Soru 15 : Kanalımda +I almış en son nickin, harf uzunluğu kadarı olanına +e vermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Cevap 15 : //mode #kanal +e $str(?,$len($gettok($iil(#kanal,1),1,33)))

Soru 16 : Kanalım topiciğinde, a ile başlayan kelimeleri status penceresine nasıl yazdırabilirim ? Cevap 16 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $wildtok($chan(#kanal).topic,a*,0,32) { echo -s $wildtok($chan(#kanal).topic,a*,%İRCdForumu,32) inc %İRCdForumu }

Soru 17 : mIrc imde çıkan beep sesini kapatmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Cevap 17 : /ebeeps off

Soru 18 : Başkaları tarafından" /invite nick #kanal " komutu ile , otomatik olarak invite yapılmış olduğum kanala giriş yapıyorum. Bunu nasıl engellerim ?
Cevap 18 : /ajinvite off

Soru 19 : Helper identine sahip kullanıcıların kanalıma girdiklerinde, kanalda bulunduğum sürece +o kipini alsınlar. Bunu nasıl yaparım?
Cevap 19 : //aop on aop *!helper@* #kanal

Soru 20 : "Helpsop@Helpsop.İRCdForumu.com" maskına sahip kullanıcıların, yetkili olduğum #a, #b ve #c kanallarına girdiklerinde voice almasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Cevap 20 : //avoice on avoice *!Helpsop@Helpsop.İRCdForumu.com #a,#b,#c

Soru 21 : "//server irc.sensohbet.com server -m irc.İRCdForumu.com server -m irc.kolaysohbet.net.tr " komutu ile 3 suncuya giriş yaptım. Kelebek sunucunun penceresinde, İRCdForumu sunucusunun status penceresindeki yazıları nasıl temizlerim ?
Cevap 21 : /scon 2 /clear -s

Soru 22 : Özelimde bulunan 3. sırada ki kullanıcya whois cektikten sonra, query penceresini kapatmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Cevap 22 : //whois $query(3) close -m $query(3)

Soru 23 : Kullanmış olduğum mIRc en üst (on top) konumundadır. Bunu nasıl kaldırabilirim ?
Cevap 23 : /showmirc -p

Soru 24 : Özel pencerelerinde bulunan tüm yazıların hepsini nasıl silebilirim ?
Cevap 24 : /clearall -q

Soru 25 : Kanalımda bulunan " UnyE " nickinin ip bölümüne ban atıp, kanaldan atmak istiyorum. Tek komut ile bu atmış olduğum bu banın, 2 dakika sonra açılması şartıyla nasıl yapabilirim ?
Cevap 25 : /ban -ku120 #kanal UnyE 2

Soru 26 : Özelimde bulunan herkeze action yazı şeklinde nasıl mesaj gönderebilirim ?
Cevap 26 : /qme mesaj

Soru 27 : Kanalımın topiciğini, clipboard a nasıl aktarabilirim ?
Cevap 27 : //clipboard $chan(#kanal).topic

Soru 28 : Kullanmış olduğum mIRC imde, nick listesindeki bulunan kullanıcıların rengine dokunmadan, kanala mesajında kırmızı rengini alsın. Bunu nasıl yapabilirim ?
Cevap 28 : //cnick on cnick -m1 * 4

Soru 29 : Kanalıma ait pencerede; belirlemiş olduğum resim, ekranı kaplamış şekilde gözüksün. Bunu nasıl yapabilirim ?
Cevap 29 : /background -pt #kanal dosyaad***253;(mirc klasöründe de***240;il ise, bulunmu***254; oldu***240;u dizini ve uzant***253;s***253;n***253; belirtmeniz gerekir.)

Soru 30 : mIRC imin timestamp formatını, HH:nn:ss şeklinde yapıp aktif konuma geçirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Cevap 30 : //timestamp on timestamp -f HH:nn:ss

Soru 31 : mIRC imde ki notice mesaj rengini, normal yazı renk ayarına göre nasıl ayarlarım ?
Cevap 31 : //color normal $color(notice).dd

Soru 32 : Özelimde bulunan kullanıcılar arasında, mail adresim ile aynı olan kullanıcıları silence listeme eklemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım ?
Cevap 32 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $query(0) { if $gettok($emailaddr,1,64) = $gettok($query(%İRCdForumu).addr,1,64)) { silence + $+ $query(%İRCdForumu) } inc %İRCdForumu }

Soru 33 : #Eğitim kanalında verilen eğitim için log almayı unutan birisi olarak, #eğitim kanalında gerçekleşen yazışmaları nasıl bir dosyaya aktarabilirim ?
Cevap 33 : //var %İRCdForumu 1 while %İRCdForumu <= $line(#e***240;itim,0) { write c:\log.txt $line(#e***240;itim,%İRCdForumu) inc %İRCdForumu }

Soru 34 : Sunucudan kopup tekrar bağlanmam durumunda bile, her 1 Dakikada bir İRCdForumu nickine whois çekmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Cevap 34 : /timer -o 0 60 /whois İRCdForumu

Soru 35 : Kanalıma gelen memo ları, registerli İRCdForumu nicki hariç herkez okuyabilsin. Bunu nasıl yapabilirim ?
Cevap 35 : //cs levels #kanal set memo 0 cs access #kanal add İRCdForumu -1

Soru 36 : #İRCdForumu Kanalını +i moduna alıp, sadece en az 5 haneli nickler ile en fazla 20 haneli nicklerin girişine izin nasıl verebilirim ?
Cevap 36 : /mode #İRCdForumu +ibI ?????????????????????* ?????*

Soru 37 : " /who İRCdForumu " komutunda, " #brunch İRCdForumu H abc@E07A17EB.İRCdForumu.com :0 ... " bilgisini alıyorum. Bu bilgiden çıkan sonuca göre, İRCdForumu nicki kayıtlı bir nick midir ? Bunu nasıl anlarız ?
Cevap 37 : Ç***253;kan bilgi sat***253;r***253;nda, nick ve ident@host k***253;sm***253;n aras***253;nda (İRCdForumu H abc@E07A17EB.İRCdForumu.com) sadece " H " harfi mevcuttur. Buda nickin away olmad***253;***240;***253;n***253; belirtir. E***240;er bu harfin yan***253;nda r (register) harfi de olsayd***253;, kay***253;tl***253; bir nicktir diyebilirdik. Bu durumda İRCdForumu nicki kay***253;ts***253;z nicktir.

Soru 38 : Belirtmiş oldğumum nick'in, kullanıcı adı, gerçek adı ve hostu gibi bilgileri tek bir satırda nasıl öğrenebilirim ?
Cevap 38 : /userhost nick yada /userip nick

Soru 39 : Kanalıma gelen bir kişinin, 2 dakika içinde sadece 2 defa giriş yapmasını istiyorum. Bunu hangi komut satırı ile yapabilirim ?
Cevap 39 : /mode #kanal +j 2:120

Soru 40 : Kullanmış olduğum mIRC den, "https://www.sensohbet.net/ "adresine nasıl girebilirim ?
Cevap 40 : /run -n https://www.sensohbet.net/mirc.rar

Soru 41 : #Help kanalında, 6 saniye içinde maximum 3 mesaj atılabilsin. limitin aşılması durumunda, kullanıcı banlanıp ve atılsın ?
Cevap 41 : /mode #help +f [3t#b]:6

Soru 42 : #İRCdForumu kanalında, en fazla dört haneli nickleri ve away olmayanlarını nasıl listelerim ?
Cevap 42 : /who +c-na #İRCdForumu ?????*

Soru 43 : User komutları hakkında nasıl yardım alabilirim ?
Cevap 43 : /helpop ?usercmds

Soru 44 : Kanalımda İRCdForumu nickine ban atmak istiyorum. Fakat bu komutun 2 dakika sonra işlem görmesi için ne yapmam gerekir ?
Cevap 44 : /timer 1 120 /mode #kanal +b İRCdForumu

Soru 45 : Davetsel modunda ve modeleri sıfırlanmış olan kanalıma, kanal dışından hiç bir türlü mesaj atı lmasını istemiyorum. Bunu kalıcı olarak nasıl yapabilirim ?
Cevap 45 : /cs set #kanal mlock +inK yada /cs set #kanal mlock +imK

Soru 46 : Nick komutunu kullanmadan, nickimi nasıl değiştirebilirim ?
Cevap 46 : /tnick nick

Soru 47 : /userip Math " komutunu uyguladığım zaman, "Math=-Laedri@734778F4.İRCdForumu.com" bilgisini alıyorum. Bu bilgi satırında "-" işaretinin, "+" işaretine dönüşmesi için Math nicki ne gibi bir komut uygulaması gerekir ?
Cevap 47 : "/away " komutunu uygulamas***253; gerekir. Orda ki "-" i***254;areti, ki***254;inin away oldu***240;unu belirtir. "/away" komutu ile "+" i***254;aretine dönü***254;mü***254; olur.

Soru 48 : Kanalıma sadece "/setname #istanbul " komutunu uygulayan kullanıcıların girişine izin vermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Cevap 48 : /mode #kanal +be * ~r:#istanbul

Soru 49 : " /who xyz " komutunda, " #muhabbet xyz H xXx@E07A17EB.İRCdForumu.com :0 abc " bilgisini alıyorum. Bu bilgiden çıkan sonuca göre, xyz nicki kayıtlı bir nick midir ? Bunu nasıl anlarız ?
Cevap 49 : Ç***253;kan bilgi sat***253;r***253;nda, nick ve ident@host k***253;sm***253;n aras***253;nda (xyz H xXx@E07A17EB.İRCdForumu.com) sadece " H " harfi mevcuttur. Buda nickin away olmad***253;***240;***253;n***253; belirtir. E***240;er bu harfin yan***253;nda r (register) harfi de olsayd***253;, kay***253;tl***253; bir nicktir diyebilirdik. Bu durumda xyz nicki kay***253;ts***253;z nicktir.

Soru 50 : Ne Userler Var , Bilgili Olup ; Güzel Bir #Help Kadrosuna Girmek Isteyen , Ne Bilgili Helperler var ; Daha Insan Kadrosuna Giremeyen ?
Cevap 50 : Demek ki Çok bilgili olmakla bu i***254; olmuyor. ***221;yi bir helper Sayg***253;l***253;, Dürüst ve Ho***254;görülü olmas***253; gerekir.

Alıntı.
__________________
Sen bakma benim bu kadar hüzünlü şeyler yazdığıma,
ben çok gülerim ve
gülerken hiçkimse yalan olduğunu anlayamaz.
ÖzLem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
help sınav


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

Kuruluş: IRCDForumu.COM © 2021
Kurucu: Apollo
IRCDForumu.COM lisanslı vBulletin kullanmaktadır.

Sitemiz bir "paylaşım" sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. IRCDForumu.Com hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda info@ircdforumu.com adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284