![]() | ![]() |
|
Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz. |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: 10 Kasım 2021 Üye No: 2 Mesajlar: 17.869 Konular: 17770 Cinsiyet: İlişki Durumu: Şehir: ![]() ![]() REP Puanı : 10 | ![]() Tart için 3 bardak un 125 g tuzsuz tereyağı (Soğuk ve küp küp kesilmiş) 6 yemek kaşığı toz şeker 1/2 limon kabuğu rendesi 1 tutam tuz 6-7 yemek kaşığı su (Soğuk) Kenarları için 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı pekmez 1 avuç fıstık ve ceviz içi (Doğranmış) Muhallebi için 500 ml süt 35 g pirinç unu 3-3,5 yemek kaşığı toz şeker 3-4 damla limon suyu Limonlu Ve Muhallebili Tart Nasıl Yapılır? Geniş bir kasede un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir yandan elinizle malzemeyi ufalarken bir yandan da soğuk suyu kaşık kaşık ilave edin. (Gerekirse 1 yemek kaşığı daha su ekleyebilirsiniz.) Yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Bir disk gibi bastırıp streç filme sarın ve 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizde biraz canlandırıp beşte birini kenara ayırın ve kalan büyük parçayı pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde avucunuzla bastırarak tıpkı büyük bir pizza tabanı gibi açın. Yaklaşık 28-30 cm’lik bir çapa ulaşınca kenarlarını tart kenarı şeklinde yaklaşık 1,5 cm kadar kaldırın. İçten ve dıştan ellerinizle bastırarak sağlamlaştırın. Yoğurt ve pekmezi bir kapta çırpın ve hamurun kenarlarına sürdükten sonra çerezleri üzerine yapıştırın. Tartın zeminine kabarmaması için çatalla delikler açın. (Pişirme esnasında bu kenarlar bir miktar yayılacaktır, endişe etmeyin.) Ayırdığınız beşte birlik hamuru da başka bir pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde elinizle bastırarak açın ve kurabiye kalıbı ile 8-10 tane kalp kesin. Arzuya göre üzerlerine biraz pekmez sürüp çerez serpebilirsiniz. Hazırladığınız hamurları iki tepsiye alarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika süreyle kontrollü bir şekilde pişirin. Tartı fırından çıkarınca çelik bir tencerede süt, pirinç unu ve toz şekeri sürekli karıştırarak kuvvetli ateşte muhallebiyi pişirin. Ceylan gözü yaptığında 3-4 damla limon sıkıp ocaktan alın ve 5 dakika süreyle kabuk tutmaması ve biraz soğuması için karıştırmaya devam edin. Muhallebiyi boş tartın içine dökün, üzerine kalp kurabiyelerini yerleştirin. 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. |
![]() | ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. Kuruluş: IRCDForumu.COM © 2021 Kurucu: Apollo IRCDForumu.COM lisanslı vBulletin kullanmaktadır. |
Sitemiz bir "paylaşım" sitesidir. Bu yüzden Genel Forum sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir.
Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. IRCDForumu.Com hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda info@ircdforumu.com adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir. 5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir. Kaliteli Backlinkler - Uğur - |