Irc Forumları - Mirc ve Irc Topluluğunun Buluştuğu Tek Adres   bizimshell

 

Go Back   Irc Forumları - Mirc ve Irc Topluluğunun Buluştuğu Tek Adres > Genel Bilgiler > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

User Tag List

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Linux

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2022, 23:03   #1
Birbey
 Linux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10 Kasım 2021
Üye No: 2
Mesajlar: 17.869
Konular: 17770
Cinsiyet:
İlişki Durumu:
Şehir:
Aldığı Beğeni Aldığı Beğeni 51
Verdiği Beğeni Verdiği Beğeni 24
REP Puanı : 10
@Linux
Lightbulb Türk Mutfağının Geleneksel Sulu Yemekleri


Terbiyeli Sulu Köfte

Bu yemeğin yanına çorba yapmanıza gerek yok. Yemesi oldukça keyifli olan terbiyeli sulu köftenin suyunu kaşık kaşık içerken diğer yandan köftelerini yiyebilirsiniz.

Terbiyeli Sulu Köfte İçin Malzemeler

300 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet havuç
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
½ çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber, pul biber
Terbiyesi için;

1 adet yumurta sarısı
½ limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Terbiyeli Sulu Köftenin Hazırlanışı

Derin bir kaseye soğan ve sarımsağı rendeleyin. Kıyma, pirinç, un, yumurta ve baharatları da ilave edip yoğurun. Yapışkan bir kıvam elde ettiyseniz un ilavesi yapabilirsiniz. Bir tepsiye un serpin ve köfteden fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri unlu tepsiye atın ve hazırladıkça una bulayın. Patates ve havucu küp küp doğrayın. Tencerede 1 litreden biraz daha fazla suyu kaynatın. Kaynayan suya köfte, patates ve havuçları atın. Terbiye malzemelerini karıştırın. Havuçlar yumuşadığında terbiyeyi kaynayan su ile alıştırarak çoğaltın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis yapın.



Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
7-8 dilim pastırma
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
½ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, kimyon
Pastırmalı Kuru Fasulyenin Hazırlanışı

Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Eğer ertesi gün akşam pişirecekseniz sabah da suya koyabilirsiniz. Fasulyenin suyunu aralıklarla değiştirin ki gazı gitsin. Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklü tencereye sıvıyağı alın ve soğanı kavurun. Salçalarını da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Un ve suyunu ilave edip çırpıcıyla karıştırın. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Baharatlarını da ekleyin ve iri iri doğradığınız pastırmaları, fasulyeleri de ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve tencerenizin kullanma talimatlarında belirtilen süreye uyarak pişirin. Acı ile aranız iyiyse tencereye 1 adet Arnavut biberi de atabilirsiniz.


Güveç
Güveç İçin Malzemeler

500 gram dana kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
3 adet domates
4 adet yeşil biber
5-6 diş sarımsak
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyon
1 su bardağı su
Güveç Nasıl Hazırlanır?

Etleri yıkayın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyerek düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirip suyunu süzün. Patlıcanları çizgili soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu su dolu bir kaba atın ve bekletin. Patates ve kabakları soyup patlıcanlarla aynı boyda doğrayın. Yeşil biberleri minik minik, soğanı ise yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları iri iri doğrayın. Tüm malzemeleriniz hazırsa artık güveci pişirebilirsiniz. Isıya dayanıklı güvecinizi ocağa alın ve az miktarda yağ ilave ederek soğanları kavurun. Ardından sırayla et, patates ve kabakları dizin. Aralarına baharatlarını ve domatesin yarısını da ekleyin. Patlıcan, biber ve kalan domatesleri de güzelce yaydıktan sonra bir miktar tuz serpin ve sebzelerin üzerine 1 su bardağı su ile karıştırdığınız salçayı gezdirin. Güveci önce alüminyum folyo ile kaplayın ve kapağını kapatın. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadığında kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.


İmam Bayıldı

İmam Bayıldı İçin Malzemeler

4 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 kesme şeker
Tuz ve karabiber
Sosu için;

½ su bardağı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için;

Maydanoz
İmam Bayıldı Nasıl Hazıralanır?

Patlıcanların saplarını koparmadan alacalı soyun ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları iyice kurulayın ve bir kenara ayırın. Soğanları ince uzun doğrayın, sarımsakları ikiye bölün. Domatesleri küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra ince uzun kesin. Tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsak, biber, domates, küp şeker ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta patlıcanları kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını alın. Patlıcanları bir karnıyarık tenceresine dizin ve karnıyarık yapar gibi orta kısımlarını hafif bir şekilde kesip açın. Domatesli harcı paylaştırıp tencereye 1 su bardağı su ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip kaynatın. Pişen patlıcanların üzerine sosu gezdirip yemeğinizi soğutun ve soğuk olarak servis yapın.

Alıntı[/B]
OnuR likes this.



Konu Linux tarafından (02 Şubat 2022 Saat 00:01 ) değiştirilmiştir.
Linux isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Şubat 2022, 23:06   #2
Moderator
 OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Kasım 2021
Üye No: 9
Mesajlar: 1.102
Konular: 706
Cinsiyet:
İlişki Durumu:
Şehir:
Aldığı Beğeni Aldığı Beğeni 59
Verdiği Beğeni Verdiği Beğeni 289
REP Puanı : 10
@OnuR
Standart

Emeğine sağlık


OnuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

Kuruluş: IRCDForumu.COM © 2021
Kurucu: Apollo
IRCDForumu.COM lisanslı vBulletin kullanmaktadır.

Sitemiz bir "paylaşım" sitesidir. Bu yüzden Genel Forum sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. IRCDForumu.Com hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda info@ircdforumu.com adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir. Kaliteli Backlinkler - Uğur - Fırdöndü Oyunu




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375